Категории

Bona Novia

Bona Novia
Bona Novia
Производител: Bona
Код на продукт: Novia
Опаковка: 10л.
Държава: Швеция
Цена: 285.00 лв.

Bona Novia е еднокомпонентен лак на водна основа, за обработка на дървени подове в жилищни помещения или други подобни обекти с нормално натоварване. Bona Novia не се нуждае от грунд и създава равномерно топло оцветяване на дървото.

• Лесен за употреба, не се нуждае от грунд
• Самовтвърдяващ се, действа като двукомпонентен без необходимост от смесване.
• Добра устойчивост на износване, „следи от токове на обувки” и химикали
• Не предизвиква пожълтяване
• Бързо съхнене

BONA Novia

Указания за използване

Подготовка на основата

Първоначално обработете пода с грунд Bona или нанаесете директно Novia. Повърхността, която ще се лакира трябва да бъде добре шлайфана, суха и без остатъци от шкурка, масло, вакси или други замърсявания.

За окончателна обработка да се използува Bona Scrad System или шкурка номер 120 или по фина. Най-добри резултати се постигат с дискова машина.

  

Важно:  Някои модифицирани видове дърво напр.  Диамантена ела или стабилизиран кафяв бук могат да изискват специална обработка.  Моля свържете се с Вашия местен технически офис за консултация.   

Нанасяне

Тубата с лака трябва да е разклатена добре преди работа ( или разли-ване). Нанасянето се извършва най-добре с валяк Bona. Нанасяйте лака равномерно с плавни движения, като избягването натрупването му. Необходимо е нанасяне на най-малко три слоя лак (или евентуално една ръка грунд и два слоя лак). След първата ръка може да се извърши леко междинно шлайфане с мрежа 150 или по-фина.

Важно! Температурата в помещението и на лака не трябва да бъде по-ниска от 13°С по време на нанасяне и съхнене. Времето за съхнене може да варира съобразно температурата, влажността на въздуха, нанесеното количество, въздушното течение и попиващата способност на основата.

Върху пода може да се ходи леко приблизително 8 часа след последното лакиране. След около 1 седмица покритието е окончателно изсъхнало. Тогава пода може да се почиства с влажна кърпа и неутрален, леко алкален препарат напр. Bona Cleaner и да се застилат килими.

Поддържане

За редовно почистване и поддържане на пода се препоръчва Bona Floor Care System.